Projectomschrijving

Ten zuidwesten van Valkenswaard worden prachtige woningen gerealiseerd. Nieuwbouwplan ‘Lage Heide’ is een natuurlijk verlengstuk van Dommelen. De eerste karakteristieke kenmerken van het woongebied zijn al zichtbaar.

Grote woningvariëteit

Verdeeld over vier fasen worden in dit nieuwbouwproject zo’n 330 woningen gebouwd. Het plan karakteriseert zich door een grote variëteit aan woningen. Elke woning wordt op subtiele wijze ingepast in het groen en de historie van het gebied.

Wonen onder de rode beuk

Verwijzend naar de oude beukenboom kreeg het plan de passende pay off ‘wonen onder de rode beuk’. Ook fase 2 ‘witte berk’ verwijst naar de balans tussen wonen en historisch groen.

Flexibele woonwensen

Het plan behelst vele mogelijkheden wat betreft: persoonlijke keuzes in woningafwerking, uitbreiding op de kavel en andere woonwensen. Met een ruime keuze uit types, prijsklassen en architectuur is er voor iedereen een thuis. De fraai gedetailleerde huizen dragen extra bij aan de dorpse sfeer. Wonen in plan ‘Lage Heide’ betekent natuurlijk wonen in het groen.

 

 

Projectlocatie

Irislaan Dommelen

Projectgegevens

Projecttype: woningbouw
Projectstatus: opgeleverd
Omvang: In diverse fases een totaal van 275 woningen
Opdrachtgever: VOF Zuid (bouwcombinatie Gebr. van Gisbergen - Novaform)
Architect: Margry Arts architecten BNA B.V. en VLCS architecten
Makelaar: Niels de Kort Makelaarskantoor, Scholte Albers Makelaardij, Leemans Makelaardij te Valkenswaard
Woningtypen: Rij- en hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen, (semi)bungalows en vrijstaand geschakelde woningen met een ruime keuze uit types,
Bijzonderheden:
  • karakteristiek plan
  • natuurlijk verlengstuk van Dommelen
  • wonen in het groen
  • met behoud van oude bomen
  • flexibele uitvoering van woonwensen
  • ruime keuze in prijsklassen
  • fraai gedetailleerd